• Geen boekingskosten
 • Vertrouwd op vakantie
 • De beste aanbiedingen
 • Trustpilot
 • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1970
 • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Parijs ×
  • Parijs ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Parijs, Lichtstad en de stad van de liefde

Vakantie Aanbiedingen Parijs

 

Boek je een stedentrip naar de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, dan zul je ogen en oren tekort komen. Uiteraard is Parijs een walhalla voor cultuurliefhebbers, maar ook de romanticus, Bourgondiërs en shoppers zijn hier volledig aan het juiste adres!

 

Parijs wordt, naast New York, Tokio en Londen, beschouwd als één van de vier grote wereldsteden en telt twee miljoen inwoners. Op nog geen uur vliegen vanaf Amsterdam, kun je met je eigen ogen de Mona Lisa, de Eiffeltoren bekijken en flaneren over de mondaine Champs d'Elysees.

 

Hoogtepunten in Parijs

 

Als je in deze mooie stad bent, mag je een bezoek aan de 317 meter hoge Eiffeltoren natuurlijk niet overslaan! Bekijk de luxe winkels op de Champs d'Elysees en bewonder daar de indrukwekkende Arc de Triomphe, één van de bekendste bouwwerken van deze stad. De beroemde en adembenemende mooie kathedraal de Sacre Coeur ligt in de kunstenaarswijk Montmartre. Hier kun je je op iedere hoek van de straat laten natekenen of gewoon lekker op een terrasje genieten van een wijntje, terwijl je kijkt naar de voorbijgangers van allerlei verschillende nationaliteiten.

 

De spraakmakende wijk Moulin Rouge is zeer zeker ook een bezoekje meer dan waard.

 

Bezoek de wereldberoemde Notre Dame, waar Napoleon Bonaparte zichzelf tot keizer van Frankrijk kroonde.

 

Wil je weten waar vele beroemdheden, zoals Jim Morrison, Edith Piaf, Frederic Chopin en Karel Appel begraven zijn? Dan ga je naar de immens grote begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise.

 

Even bijkomen van alle indrukken? Eet een croissantje aan de Seine en geniet van de Franse zon.

 

Zoals gezegd, je komt ogen en oren tekort in deze stad en er is nog veel meer...

 

Parijs, rijk aan cultuur

 

Parijs kent zoveel interessante musea, dat het zeker de moeite waard is om een Paris passlib' aan te schaffen. Deze kaart geeft je gratis toegang tot meer dan zestig musea. Tevens kun je kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer én ook nog een romantische rondvaart maken over de rivier de Seine.

 

Hou je van moderne kunst, dan ga je naar Centre Georges Pompidou.

 

Het belangrijkste museum is natuurlijk Louvre. Je zou hier weken kunnen rondlopen, zo groot is dit museum! De meeste bezoekers komen voor de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci en het eveneens zeer beroemde Venus van Milo.

 

Het Musée Picasso, de naam zegt het al, geeft een mooi overzicht van alle werken van de Pablo Picasso en sinds kort kun je ook zijn persoonlijke kunstverzameling bekijken.

 

In Musée Rodin kun je de werken van de bekende Franse beeldhouwer en schilder Auguste Rodin bekijken. Bij het museum is een beeldenpark, waar je zeker even doorheen moet wandelen.

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien in deze schitterende stad Parijs. Wil je Parijs met eigen ogen bekijken? Boek dan nu snel een voordelige stedentrip naar deze onvergetelijke stad.

Populaire vakanties Parijs