• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Zakynthos ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen Zakynthos

Vakantie aanbiedingen Zakynthos

Zakynthos-Stad, een veelzijdige Griekse bestemming

Kies je voor de bruisende vakantiebestemming Zakynthos-Stad, dan kies je voor diverse interessante bezienswaardigheden. De hoofdstad van het gelijknamige Griekse eiland is gebouwd op een vlak deel van de Stranis heuvel. Vanuit de haven van Zakynthos-Stad kun je leuke bootexcursies maken naar andere Ionische eilanden en zelfs naar Italië. Kortom: in Zakynthos-Stad zul je je zeker goed vermaken!

 

Lees meer

Populaire vakanties Zakynthos

 

Zakynthos-Stad, een historische bezienswaardigheid

Ondanks het feit dat de hoofdstad in 1953 flink geleden heeft onder een aardbeving, is de Ionische architectuur met veel liefde en respect gerestaureerd.

Zakynthos-Stad staat bekend om haar mooie, brede straten, pittoreske pleintjes, schattige huisjes en karakteristieke gebouwen.

 

Tijdens je vakantie in Zakynthos-Stad mag je het idyllische en historische Dionysios Solomos en Agios Markos plein zeker niet overslaan. Deze twee pleinen zijn via een voetgangerspad met elkaar verbonden. Op de pleinen staan verschillende indrukwekkende kerken, gebouwen en musea.

 

Op het charmante Plateia Agiou Markou plein staat de Rooms-katholieke Sint Marcuskerk met daarnaast het Solomos museum, het letterkundige museum voor alle beroemde schrijvers van Zakynthos. In dit museum kom je o.a. alles te weten over de verwoestende aardbeving en de rijke kunst en architectuur die stad voor die tijd had.

 

Het belangrijkste plein van de stad is de Plateia Solomou, gelegen in het noorden van de haven. Dit plein, dat grotendeels hersteld is, werd ooit uit eerbetoon aangelegd voor Dionyssios Solomos. Solomos is wereldberoemd omdat hij één van de eerste intellectuelen uit zijn tijd was die de Griekse taal van het volk gebruikte om zijn emoties uit te drukken. Op deze manier kwam de literatuur op het niveau van het gewone volk.

Langs het Plateia Solomou plein kun je replica's van Venetiaanse gebouwen bewonderen, waaronder de stadsbibliotheek. Hier vind je ook het Byzantijns museum waar je een indrukwekkende collectie muurschilderingen, fresco's, schilderijen en iconen kunt bewonderen.

 

Bovenop de Stranis heuvel vind je de prachtige wijk Bohali en het Ventiaanse Kastro, een kasteel vanwaar je een adembenemend mooi zicht hebt op een groot deel van het eiland.

 

In deze moderne stad met veel mooie Neoklassieke gebouwen kun je uitgebreid winkelen en nog veel meer andere bezienswaardigheden bekijken.

Proef de overheerlijke Griekse specialiteiten op een van de vele terrasjes of in de restaurantjes.

 

Wil je genieten van de Griekse cultuur en zon, boek dan nu een voordelige stedentrip naar het veelzijdige Zakynthos-Stad.