• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Hongarije ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen Hongarije

vakantie aanbiedingen Hongarije 

Een sprookjesachtig land is wel Hongarije. Hongarije zit in centraal Europa en ligt niet aan zee. Hongarije is niet zo heel groot, ongeveer 1,5 keer groter dan Nederland. Ook al is Hongarije niet de populairste vakantie plek onder de Nederlanders, is het nog steeds uniek om te ervaren wat Hongarije nou echt is.

Lees meer

Populaire vakanties Hongarije

Het bekendste van Hongarije is wel Boedapest. Deze unieke stad is in trek bij de jongeren en bij cultuursnuivers. En ik ga je uitleggen waarom!

 


Boedapest heeft voor de jongeren een interessant nachtleven te bieden. De vele clubs en kroegen geven veel keuze en ruimte voor jongeren. Een biertje of baco is goedkoper in Boedapest dan in de elke club of bar in Nederland. Ook de hotels zijn stuk goedkoper dan in de meeste populaire vakantiebestemmingen voor jongeren.


Bij de echte cultuur fanaten is Boedapest een goudmijn aan cultuur. Boedapest staat vol met musea, kerken en Synagoges. De eerste bewoners waren er al 400 v.chr. Wat deze mensen hebben gemaakt en bebouwd is nog te vinden in een aantal museums. Boedapest is verdeeld in 2 stukken dat wordt gescheiden door een rivier dat door de stad heen loopt. De ene kant heet Boeda en de andere kant Pest. Langs de rivier vindt je een groot paleis, dit paleis staat als symbool van de stad. Dit paleis heeft de nationale galerie van Hongarije, de grootste bibliotheek van Hongarije en is het historisch museum.


Maar Boedapest is niet alles. Buiten de hoofdstad staat het Balatonmeer. Dit is de grootste meer van Midden-Europa. Hier kan je een boot huren en dit grote meer bevaren. En het mooie is dat dit maar op anderhalf uur rijden van de hoofdstad vandaan staat. Heb je genoeg water gezien? Dan kan je naar het Hortobágy nationaal park. Dit park dat bijna net zo groot als Boedapest is heeft veel te bieden. Sporters kunnen hier mountainbikes of hardlopen. Je kan wandelen en allerlei dieren spotten. En ja, hiervoor hoef je ook niet lang te rijden. Binnen een autorit van 2 uur ben je er al.


Hongarije biedt een echte stadse omgeving en prachtige natuur overgoten gebieden. En allemaal op maximaal 2 uur rijden. Hongarije is geen dure vakantie plek en daardoor kan je goed genieten van je welverdiende vakantie. Boek nu jou vakantie naar Hongarije bij Vakantie aanbiedingen en ontdek!