• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Ijsland ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen IJsland

vakantie aanbiedingen IJsland 

Comfort, relaxen, avontuur en natuur, allemaal in een land met maar 27.000 inwoners!

Waar dan? IJsland!  Dit noordelijke eiland dat meer natuur dan stad is biedt alles voor een unieke en avontuurlijke vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Ijsland

IJsland hoort bij Europa. Deze eiland ligt in de Atlantische Oceaan en ligt in het noorden. Vuur en ijs zijn twee populaire kenmerken van IJsland. Het is een vulkanisch eiland met veel vulkanen. Maar omdat het zo hoog in het noorden staat heeft het ook veel ijs, maar smelt dat? Nee, niet echt.


De hoofdstad van IJsland is Reykjavik. Deze stad is een echte vissersplaats. In deze stad zijn veel visserijen gevestigd en wordt er veel vis verkocht aan andere landen. De stad heeft een unieke toon dan andere steden op de wereld. Kleurrijke huizen en veel groen. De stad is zeker niet saai. De stad is moderner dan het lijkt, er zijn veel leuke winkels en musea die over de vorming van IJsland en zijn historie gaan. Ook het uitgaansleven is boeiend en je hebt goede restaurants waar je heerlijk kan eten. Het eten is uniek, maar lekker!


Een unieke attractie in Reykjavik is het openluchtmuseum ‘Arbæjarsafn’. In het oude centrum vind je mooi kleurrijke huizen en leuke restaurantjes. Ook is het mogelijk om verschillende toeren te nemen, je kan bijvoorbeeld walvissen gaan spotten. Buiten de stad vind je prachtige bergen en open velden. Daar zijn mooie fiets en wandelroutes.


Als je verder buiten de stad kijkt kom je ook mooie dingen tegen. Zo is de grootste waterval van Europa maar op anderhalf uur rijden van de Reykjavik vandaan. De waterval genaamd ‘Gullfoss’ is adembenemend om te zien. Vanuit Reykjavik worden veel toeren aangeboden om naar de Gullfoss te gaan. De tours bestaan meestal uit een route dat gevolgd wordt, zo worden allerlei hoogtepunten getoond die je echt niet wil missen. Zo kom je ook langs koningin van alle geisers, deze koningin heet Geysir. Geysir spuwt elke vier tot vijf minuten een grote waterstraal van ongeveer 25 meter omhoog. In de buurt zijn ook nog een aantal prachtige natuur parken die zeker een bezoekje waard zijn.


Wil je lekker relaxen in water dat wordt opgewarmd door een vulkaan? Dat klinkt toch te gek! Nou, dat is makkelijker te doen dan het lijkt. Op 45 minuten rijden vanaf Reykjavik ligt Blue Lagoon. Dit meer dat is aangelegd door de lokale bewoners en is heerlijk om in te baden. Het temperatuur van het water is heerlijk. Dat komt omdat het bad op een lavaveld ligt. Dit verwarmt door de gesteente het water. Het is heerlijk om daarin te genieten en is de korte rit zeker waard.


Ben je een visser? Dan kan je in IJsland zeker vermaken. Er zijn grote rivieren waar je lekker kan vissen op zalm- en forelvissen. In de winter is ook ijsvissen mogelijk. Is er veel sneeuw en ijs, dan is een tocht op sneeuwscooters zeker een optie om te doen.


Voor de relaxer en/of actieveling is het zeker waard om IJsland te bezoeken. Vakantie aanbiedingen heeft de mooiste hotels voor je op een rijtje gezet. Zodat de ideale vakantie boeken kinderspel is voor jou.