• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Marrakech ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen Marrakech

Vakantie Aanbiedingen Marrakech

 

Beleef Duizend-en-een-nacht en boek een voordelige stedentrip naar Marrakech en waan je in een sprookjesachtige wereld! Marrakech staat bekend als de meest belangrijke stad van Marokko, waar je overgoten wordt door geuren, kleuren, idyllische straatjes en smalle steegjes en een tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Haal hier je hart op en laat je verrassen door deze bijzondere stad: de Parel van de Atlas.

 

Lees meer

Populaire vakanties Marrakech

 

Verblijf in Marrakech

 

Als je een stedentrip boekt naar Marrakech, heb je een ruime keuze aan appartementen, hotels en de zogeheten riads, van oorsprong een statig Marokkaans herenhuis of zelfs een paleis, omgetoverd tot een klein, maar luxe hotel. Deze riads, Marokkaanse woord voor tuin, beschikken vaak over mooie binnentuinen en zijn vaak te vinden in de oude stad.

In het meer moderne deel van Marrakech, zijn de Palmeraie. Dit zijn vaak de wat grotere en luxe resorts, meestal met zwembad. Op deze manier kun je een stedentrip en een zonvakantie uitstekend met elkaar combineren!

 

Het beroemde plein in Marrakech

 

Het plein Djemaa el Fna staat niet voor niets sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dit plein lijkt zo weggelopen uit de film Aladdin en is een plek waar de toeristen en de lokale bevolking samenkomen. Ga vroeg in de ochtend naar de markt, waar je leuke originele Marokkaanse producten kunt scoren. In de middag komen hier de muzikanten, acrobaten, slangenbezweerders en zelfs tandentrekkers bijeen, die je vanaf een van de terrasjes aan het plein kunt bekijken. Vooral in de avond, als het plein verlicht is, waan je je in een Arabisch sprookje!

 

Cultuur in Marrakech

 

Er zijn heel veel culturele bezienswaardigheden in Marrakech, zoals de Koutoubia moskee. Het is de grootste moskee van Marrakech en hét symbool van deze stad. Als je geen moslim bent mag je hier helaas niet naar binnen, maar ook het aanschouwen van de buitenkant is meer dan de moeite waard.

Ben je een liefhebber van de Islamitische architectuur, dan kun je een bezoekje brengen aan de Koranschool: Ben Joesoefmadrassa.

In het Dar Si Said museum kun je een bijzondere collectie van tapijten, sieraden, meubels en wapens bewonderen.

Het Paleis de Bahia uit 1880, bestaat uit maar liefst 8 hectare en 160 kamers! De oorspronkelijke eigenaar Si Moussa wilde hiermee voorkomen dat zijn vier echtgenotes en meer dan twintig bijvrouwen elkaar zouden tegenkomen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze indrukwekkende stad? Boek dan nu je voordelige stedentrip bij Vakantie aanbiedingen en laat je meevoeren in een sprookje.