• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen Algarve

Vakantie Aanbiedingen Algarve

 

In de zuidkust van Portugal ligt de populaire streek Algarve. Deze bestemming is een ideale vakantiebestemming, dankzij de warme zomers en de milde winters. Niet alleen dat, maar ook de indrukwekkende kliffen, de mooie stranden en de prachtige natuur, maakt het een geliefde regio voor veel toeristen.

Dankzij het milde klimaat in de winter, staat alles al vroeg in het jaar in bloei en kun je genieten van een verscheidenheid aan bloemen, bloesems en sinaasappelbomen. Juist daarom is in het voorjaar de Algarve een ideale vakantiebestemming en ontvlucht je tevens de drukte van het hoogseizoen.

 

Lees meer

Populaire vakanties Algarve

 

Strandvakantie in de Algarve

 

De Algarve staat bekend om haar witte stranden, waar je mooie schelpen kunt zoeken. De kustlijn kent veel kleine baaien met indrukwekkende rotspartijen. Een van de mooiste strandjes is Praia Dona Ana, gelegen tussen hoge, groene bossen.

Neem vooral ook een kijkje bij Ponta de Piedade, niet voor niets een van de meest gefotografeerde plek van Portugal.

Maar ook andere stranden zijn zeer de moeite waard, zoals: Praia da Falesi (vlakbij Albufeira), dat door rode rotsen omsloten wordt. Het goudgele strandje Praia de Marinha is te bereiken via een lange trap en ben je op zoek naar rust, dan kun je het beste naar het relatief onbekende strandje Praia de Figueira gaan. Het leuke hiervan is dat de vissers iedere dag hun vangst hier aan wal brengen.

 

Cultuur opsnuiven in de Algarve

 

Op een bergtop in Silves, ligt het kasteel Castelo dos Mouros. Hier kun je restanten bewonderen van gebouwen uit de 18e eeuw. Tevens vind je in het centrum Museu Municipal Arquelogia en een kathedraal uit de dertiende eeuw.

 

Albufeira: de trekpleister van de Algarve

 

De badplaats Albufeira dankt haar populariteit ongetwijfeld aan de diversiteit. Zo vind je hier een spetterend uitgaansleven, de zon die altijd lijkt te schijnen, talloze nabijgelegen strandjes en een levendig centrum. In het oude deel van de stad zijn leuke smalle straatjes, gezellige restaurants en dito jachthaven. De uitgaansstraat in het nieuwe gedeelte heet de Strip en is 'the place to be' voor de jongeren.

 

Op zoek naar een zonnige en afwisselende vakantiebestemming? Boek dan nu je voordelige reis naar de Algarve bij Vakantie aanbiedingen.