• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Menorca ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie aanbiedingen Menorca

Menorca is het op een na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen, iets kleiner dan Mallorca maar dan ook veel rustiger. Menorca kent een prachtige natuur. Zo heb je in het noorden van het eiland de grillige kust die wat weg lijkt te hebben van de de Noorse fjorden en in het zuiden van het eiland de mooiste stranden.

Kies je voor een vakantie naar Menorca, dan vind je naast heel veel witte zandstranden ook leuke steden, grotten en cultuur.

 

Lees meer

Populaire vakanties Menorca

 

De leukste badplaatsen

Bezoek eens het in het zuiden gelegen leuke badplaatsje Cala'n Bosch. De twee ruime hagelwitte zandstranden zijn uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, omdat het strand hier geleidelijk afloopt in de zee. Ook een bezoek aan het stadje is de moeite waard. In het gezellige centrum is een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en terrasjes. Kinderen vermaken zich hier ook uitstekend op de speeltoestellen in de levendige haven.

Het nabijgelegen Aquarock Parque Acuático staat garant voor uren water- en glijpret, leuk voor jong en oud!

 

Cala Blanca is een kleine badplaats in het noordoosten van Menorca en staat bekend om haar hagelwitte zandstrand. Dankzij de uitgestrekte inham, kun je hier heerlijk beschut genieten van de zon. De badplaats wordt omzoomd door een indrukwekkende kustlijn vol met rotsen, een prachtig gezicht!

 

De grootste baai van het eiland is Cala Galdana, een prachtig wit zandstrand aan de turquoise zee. Deze idyllische baai wordt omringd door groene bergen en heeft de vorm van een halve cirkel en is zelfs uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Naast zonnen kun je hier ook diverse watersporten beoefenen.

 

Cultuur op Menorca

 

Op de top van de hoogste berg van Menorca: Monte Toro, staat een prachtige kerk uit de 17e eeuw. Het spreekt voor zich dat je vanaf hier een spectaculair uitzicht over de zee en het eiland hebt!

De grootste stad van het eiland is Máhon, hier kun je de Santa Maria kerk bewonderen en als je dan toch in deze stad bent, bezoek dan het historische stadhuis uit de 18e eeuw, het Sant Felip Kasteel en de overblijfselen van de stadspoort.

Ciutadella is tevens een grote stad op Menorca, waar je niet alleen de mooie kathedraal uit de 13e eeuw kunt bezoeken, maar ook een mooie stadswandeling kunt maken.  

 

Natuur op Menorca

 

Hou je van wandelen, ga dan naar Barranco D'Algendar. Deze zeven kilometer lange kloof behoort ongetwijfeld tot een van de mooiste natuurgebieden van Menorca!

 

Parc Natural de s'Albufera des Grau is een vijfduizend hectare groot moerasgebied. In dit unieke natuurgebied lopen diverse wandelroutes en kun je talloze bijzondere vogels spotten.

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op Menorca! Wil je met eigen ogen dit boeiende eiland verkennen, boek dan je voordelige reis bij Vakantie aanbiedingen en geniet van al het moois op Menorca.