• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Je zoekt nu op:

2 personen, 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Tsjechie ×
    • Praag en omstreken ×
Een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op:
085 0012 656 lokaal tarief
Je kunt ons ook e-mailen

Vakantie Aanbiedingen Praag

Vakantie Aanbiedingen Praag

Boek nu je stedentrip naar de Tsjechische hoofdstad Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, en je krijgt zeker geen spijt! Praag ligt aan de rivier de Moldou, waar tal van restaurants en terrasjes zijn gevestigd. Ondanks het uitgebreide openbaar vervoer, kun je eigenlijk alles prima te voet doen.

Laat je verrassen door de relaxte sfeer, de vriendelijke bewoners, de deftige gebouwen, leuke winkeltjes, de smakelijke gerechten en ook nog een flinke dosis aan culturele bezienswaardigheden.

Maak je klaar voor een onvergetelijke stedentrip naar Praag!

 

Lees meer

Populaire vakanties Praag en omstreken

 

De Oude Stad

In Praag vind je de Oude en de Nieuwe stad, die aan elkaar grenzen. Je loopt dus gemakkelijk van de een naar de ander. Daar tussenin vind je de brede winkelstraat: Na Příkopě, met talloze bekende en minder bekende kledingwinkels en een groot aanbod restaurants, bars en terrassen. Ook vind je hier een keur aan juweliers en wil je geld wisselen, dat kan in een van de vele wisselkantoortjes op straat. Let wel goed op, want de een heeft een meer gunstige koers dan de ander.

Het bijzondere karakter van de Oude Stad kenmerkt zich door leuke, smalle straatjes, verrassende pleintjes en historische bezienswaardigheden. Centraal in de Oude Stad is het grote stadhuisplein, dat wordt omgeven door prachtige historische panden en indrukwekkende kerken. Naast het oude raadhuis hangt de Astronomische klok die de tijd, maar ook de dagen en de maanstand aangeeft. Strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes en wacht geduldig af, want elk heel uur kun je zien hoe twee kleine deurtjes opengaan en Jezus en zijn apostelen eruit komen.

Hou je van live-muziek op straat of in een gezellige bar? Dan ben je in de Oude Stad helemaal aan het juiste adres!

 

Als je in de Oude Stad bent, ben je nabij de beroemde Karelsbrug die over de Moldau gebouwd is. De Karelsbrug is een geliefde trekpleister, dankzij de prachtige beelden die hier te bewonderen zijn. Het heeft wat weg van de kunstenaarswijk Montmartre in Parijs, want ook hier kun je je overal laten natekenen, zijn er muzikanten en leuke schilderijtjes en andere snuisterijen te koop. Vergeet je camera niet, want vanaf de Karelsbrug heb je een prachtig uitzicht over de Moldau en de stad.

Aangekomen aan de overkant wandel je via de smalle straatjes omhoog naar de Praagse Burcht en de Sint-Vithuskathedraal, die overal bovenuit steekt. Wil je de laatste bezoeken, hou dan rekening met een lange rij bezoekers voor de ingang van deze indrukwekkend grote kathedraal. In dit stukje Praag kun je heerlijk wandelen of neerstrijken in één van de gezellige parken.

De Nieuwe Stad

Naast een bruisend uitgaansleven, een keur aan horecagelegenheden en winkels, zijn in de Nieuwe Stad ook zeker culturele bezienswaardigheden.

Breng eens bezoekje aan het immens grote Wenceslasplein, met een lengte van maar liefst 750 meter. Als je hier bent, sta je op één van de grootste pleinen van Europa!

Dit deel van de stad kent een bijzondere architectuur, denk daarbij aan het Dansende Huis en het Nationaal Theater.