• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Veelgestelde vragen - Reispapieren

Wanneer krijg ik mijn reispapieren opgestuurd?
Als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan, sturen wij je circa 7 dagen voor vertrek de reispapieren toe. Hierin vind je alle gegevens betreffende de reis, je adres in het buitenland etc. Mocht je 5 dagen voor vertrek je reispapieren nog niet hebben ontvangen verzoeken wij je direct contact met ons op te nemen, zodat wij dit alsnog voor je in orde kunnen maken.

Bij (last-minute) boekingen binnen 7 dagen voor vertrek zullen wij z.s.m. de reispapieren per e-mail versturen.
Ik heb e-tickets ontvangen, krijg ik nog tickets per post?
Nee, in de meeste gevallen maken de reisorganisaties gebruik van e-tickets. Dit zijn tickets die je via e-mail ontvangt en niet zoals "papieren" tickets thuisgestuurd krijgt. Met je paspoort en de uitgeprinte e-tickets kan je op de luchthaven inchecken. Sommige vliegmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken. Meer informatie hierover kan je nalezen in de begeleidende e-mail die je bij de reispapieren hebt ontvangen.
Ik heb mijn reispapieren via e-mail ontvangen. Krijg ik nog kofferlabels?
Nee, deze ontvang je niet. Reisorganisaties maken veelal gebruik van e-tickets. Dit zijn digitale reispapieren, waarbij Vakantieaanbiedingen.nl ook geen kofferlabels ontvangt. Je kunt deze wel vragen bij de balie van je reisorganisatie. Daarnaast worden je koffers bij check-in vaak al voorzien van labels. Hiermee zijn je gegevens bekend gedurende de vlucht. Wil je je koffer alsnog van adresgegevens voorzien voor de periode voor en na de vlucht, dan adviseren wij je dit in de koffer (binnenzijde) te noteren. Zo zijn er aan de buitenkant geen adresgegevens zichtbaar, wel zo veilig!
Hoe moeten de namen op de tickets vermeld staan?
De namen moeten conform paspoort en/of ID-kaart op de tickets staan. Je dient op het boekingsformulier je 1e voornaam en achternaam conform paspoort in te vullen. Voor getrouwde dames geldt dat zij uitsluitend de meisjesnaam moeten invullen. Voor eventuele wijzigingen na boeking worden er wijziginskosten in rekening gebracht. Dit zijn € 20,- wijzigingskosten vanuit Vakantieaanbiedingen.nl én de kosten van de reisorganisatie. Deze prijzen zijn afhankelijk van de geboekte reisorganisatie. De diverse reisorganisaties hanteren verschillende prijzen.

Voorbeeld:
Dhr. J.M.T. (Johannes Maria Theodorus) Verhagen, roepnaam Han moet worden ingeboekt als: (J) Johannes Verhagen
Mw. C.E. (Catharina Elisabeth) Verhagen-Koenders, roepnaam Corrie moet worden ingeboekt als: (C) Catharina Koenders
Mijn tussenvoegsels staan tegen mijn achternaam geplakt. Levert dit een probleem op?
Nee, dit is de wijze waarop vliegmaatschappijen de namen tonen op de reispapieren. In de luchtvaart is er geen spatie mogelijk bij een achternaam, vandaar dat het tussenvoegsel geplakt wordt aan de achternaam.
Mijn naam heeft een leesteken, dit staat niet op mijn reispapieren, levert dit een probleem op?
Nee, leestekens worden niet vermeld op je reispapieren. Als je dus bijvoorbeeld een é of ö in je naam hebt staan, zal dit als e of o worden vermeld.