• Geen boekingskosten
  • Vertrouwd op vakantie
  • De beste aanbiedingen
  • Trustpilot
  • 8.6

Veelgestelde vragen - Inchecken & Stoelreservering

Kan ik online inchecken?
In de meeste gevallen kan je zelf op de website van de vliegmaatschappij online inchecken, onder vermelding van het reserveringsnummer of je ticketnummer. Het reserveringsnummer of ticketnummer vindt je op de reispapieren die je ca. 7 dagen voor vertrek ontvangt. Je kan in sommige gevallen ook zelf je stoel reserveren en je instapkaart printen. Hiermee omzeil je de wachtrijen op de luchthaven. Bij sommige vliegmaatschappijen geldt wel een toeslag voor het reserveren van een stoel. Vaak heb je ook een mogelijkheid om stoelen met extra beenruimte te reserveren.

Online inchecken kan bij de volgende vliegmaatschappijen:
Air Berlin: Voor de meeste vluchten kan je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek online inchecken.
Condor: Vanaf 24 uur voor vertrek kan je online inchecken.
Corendon Airlines : Vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek kan je online inchecken.
Easyjet : Vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek kan je online inchecken. Let op: online inchecken is verplicht bij Easyjet. Hulp nodig hierbij? Bekijk dan deze Easyjet Handleiding.
Iberia : Vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek kan je online inchecken.
KLM: Voor de meeste vluchten kan je vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken.
Ryanair: Vanaf 7 dagen tot 2 uur voor vertrek kan je online inchecken. Voor passagiers die een stoel hebben gereserveerd is dit al vanaf 30 dagen voor vertrek mogelijk. Let op: online inchecken is verplicht bij Ryanair. Hulp nodig hierbij? Bekijk dan deze Ryanair Handleiding.
Transavia: Online inchecken kan vanaf 24 tot 4 uur voor vertrek en is kosteloos.
Thomas Cook Airlines: Online inchecken is enkel mogelijk bij vertrek vanuit Brussel en tot 4 dagen voor vertrek.
TUI Nederland: Tot uiterlijk 5 uur voor vertrek kan je online inchecken.
TUIfly Duitsland: Tot uiterlijk 5 uur voor vertrek kan je online inchecken. Let op: online inchecken is verplicht bij TUIfly Duitsland.

Let op: niet alle reisorganisaties bieden de mogelijkheid om online in te checken. Staat je reisorganisatie niet bij de mogelijkheden, dan kan je inchecken op de luchthaven. Wordt je vlucht uitgevoerd met één van de volgende vliegmaatschappijen, dan is het helaas niet mogelijk om online in te checken: Aegean Airlines (A3), Germania (ST), Onur Air (8Q), Bulgarian Air Charter (BUC), Germanwings (4U), Nouvelair (BJ) en Air Malta (KM). Vlieg je met een andere vliegmaatschappij? Neem dan contact op met de reserveringsafdeling voor meer informatie.
Hoeveel uur van te voren moet ik inchecken?
Je kunt de volgende inchecktijden aanhouden mits anders vermeld op de reisdocumenten:
- Europese bestemmingen 2 uur van tevoren
- Bestemmingen buiten Europa 3 uur van tevoren

In het hoogseizoen is het zelfs raadzaam om nog eerder aanwezig te zijn. Houdt ook altijd rekening met eventuele files of vertragingen in het openbaar vervoer i.v.m. je reistijd naar de luchthaven van vertrek.
Kan ik online een stoel reserveren?
Dit verschilt per vliegmaatschappij. Niet alle vliegmaatschappijen staan een stoelreservering toe, maar bij de meeste grotere vliegmaatschappijen is dit wel mogelijk, meestal tegen betaling. Vaak heb je hierbij ook de mogelijkheid een stoel met extra beenruimte te selecteren. Dit kan via website van de vliegmaatschappij, onder vermelding van het reserveringsnummer of je ticketnummer. Dit nummer vindt je op de reispapieren die je ca. 7 dagen voor vertrek ontvangt. Voor stoelreserveringen die medisch noodzakelijk zijn, kan je het beste contact opnemen met Vakantieaanbiedingen.nl.

Een stoel reserveren kan bij de volgende vliegmaatschappijen:
Air Berlin?: Tot uiterlijk 4 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Let op: een stoelreservering is slechts beperkt beschikbaar voor boekingen via reisbureaus. Het is daarom niet altijd mogelijk een stoel te reserveren online.
Condor?: Tot uiterlijk 48 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Klik hiervoor op speciale services onder het kopje boeking.
Corendon (Dutch) Airlinesr?:Vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren.
Easyjet : Vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Klik hiervoor op reserveer een zitplaats onder het kopje boeking bijwerken. Hulp nodig hierbij? Bekijk dan deze Easyjet Handleiding.
Freebird?: Tot uiterlijk 3 dagen voor vertrek (vertrekdatum niet meegeteld) kan je tegen betaling een stoel reserveren. Let op: je kan enkel betalen met Visa en Mastercard.
Iberia : Vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren.
KLM : Tot uiterlijk 48 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Vanaf 30 uur voor vertrek, tijdens het online inchecken, kan je gratis een standaardstoel selecteren.
Ryanair: Vanaf het moment van boeking tot 2 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Hulp nodig hierbij? Bekijk dan deze Ryanair Handleiding.
SunExpress?: Tot uiterlijk 36 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Klik hiervoor op seat reservation. Scroll hierna door naar beneden naar het onderdeel add services for Tour Operator customers. Vul daar je gegevens in en selecteer je reisorganisatie.
Thomas Cook Airlines?: Een stoelreservering is mogelijk tegen betaling, vanaf 14 dagen tot 4 dagen voor vertrek. Klik hiervoor op stoelenreservatie.
Transavia?: Een stoelreservering is mogelijk tegen betaling (voor geselecteerde vluchten), vanaf 3 weken voor vertrek. Klik hiervoor op reserveer een stoel onder het kopje beheer je boeking. Eventueel is het ook mogelijk om tegen toeslag stoelen te reserveren met extra beenruimte.
TUI Nederland: Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren.
TUIfly Duitsland: Tot uiterlijk 48 uur voor vertrek kan je tegen betaling een stoel reserveren. Let op: online inchecken is verplicht bij TUIfly Duitsland.

Let op: niet alle reisorganisaties bieden de mogelijkheid om online een stoel te reserveren. Staat je reisorganisatie niet bij de mogelijkheden, dan kan je jammer genoeg geen stoel reserveren en kan je inchecken op de luchthaven. Vlieg je met een andere vliegmaatschappij? Neem dan contact op met de reserveringsafdeling voor meer informatie.